Blog

Četvrtak, 02 Septembar 2021 10:09

Čaj od Slatkog Pelina kao moćan lijek

istock 466073662

Čaj od slatkog pelina (Artemisia Annua) povećava imunitet organizma, djeluje antikancerogeno, uništava viruse, bakterije i parazite.

Slatki pelin pomaže imunom sistemu na taj način što uz pomoć nagomilanog željeza u stranim tijelima poput nekih veoma štetnih bakterija, parazita, virusa pa čak i malignih stanica uništava iste.

Slatki pelin u sebi sadrži artemisinin njegovu aktivnu supstancu koja u kontaktu sa željezom iz stranih tijela oslobađa negativno naelektrizirane atome kisika koji se nazivaju slobodni radikali.

Slobodni radikali napadaju gore navedena strana tijela uključujući kancerogene stanice i uništavaju ih. Na ovaj način slatki pelin pomaže imunom sistemu i povećava njegovu efikasnost uništavajući i djelujući isključivo protiv stranih tijela u organizmu.

Biljka je iz porodice Asteracea koja se upotrebljavala u kineskoj medicini više od 2000 godina, te je karakterističnog izgleda, ima lišće koje izgledom podsjeća na paprat dok miris biljke podsjeća na kamfor.

Može narasti čak i do 2 m visine te je rasprostranjena najviše u sjevernoj Aziji i Indoneziji, a zbog svoje učinkovitosti se uzgaja širom svijeta.

Izvor teksta: https://sjemezdravlja.com/caj-od-slatkog-pelina-kao-mocan-lijek/

Glavna aktivna komponenta slatkog pelina je artemisinin.

Čaj od Slatkog Pelina možete kupiti OVDJE!

Read 28 times Last modified on Petak, 17 Septembar 2021 12:42

O Herba Vitasu

Kao mala i nezavisna firma, Herba Vitas postoji od 2015. godine, te na svom putu do dan danas slijedi svoj cilj; da proizvede najkvalitetnije i najfinije čajne mješavine, biljne otopine i prirodne mehleme i kreme za naše kupce.