zeleni caj smanjuje rizik od smrti u osoba koje su prezivjele mozdani ili srcani udar articlethumbnail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeleni čaj poznat je kao jedan od najljekovitijih toplih napitaka u svijetu, uzmemo li u obzir da i nakon pripreme za konzumiranje, zadržava svoje kvalitete vrijedne po naše zdravlje, kao što su nevjerovatno visoki nivoi antioksidansa i korisnih polifenola. Upravo iz tog razloga, već dugo vremena smatra se zlatnim standardom među čajevima, koji pomaže u različitim stanjima, kao što je preventivna zaštita od raka, štaviše, preporučuje se redovna konzumacija u manjim količinama. Pored navedenih razloga, postoje i mnoge druge zdravstvene prednosti zbog kojih bi se trebao ovaj čaj konzumirati svakodnevno. 

 Healing Properties of Lavender 7462f371 f6df 4e38 8b63 4b4b369333eb 1024x1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon stresnog i iscrpljujućeg radnog dana, miris lavande zasigurno će izmamiti svakome smješak na licu. Upravo zbog svog umirujućeg učinka, ovaj ljubičasti cvijet jedan je od najprepoznatljivijih na svijetu, a može se pronaći u raznim oblicima kao što su eterično ulje od lavande, čaj od lavande i u obliku mirišljavog sapuna. Ovaj cvijet moćan je lijek u borbi protiv depresije, tjeskobe, ali predstavlja i  značajnog čuvara Vaše kose. 

Čaj od Slatkog Pelina kao moćan lijek

istock 466073662

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaj od slatkog pelina (Artemisia Annua) povećava imunitet organizma, djeluje antikancerogeno, uništava viruse, bakterije i parazite.

O Herba Vitasu

Kao mala i nezavisna firma, Herba Vitas postoji od 2015. godine, te na svom putu do dan danas slijedi svoj cilj; da proizvede najkvalitetnije i najfinije čajne mješavine, biljne otopine i prirodne mehleme i kreme za naše kupce.